מכתב מסכם - קורס קיץ 2013 | לימודי אסיה

מכתב מסכם - קורס קיץ 2013

שלום חברים יקרים,

לפני שעה קלה נערך טקס הסיום של קורס הקיץ, והקורס הסתיים באופן רשמי.

ברצוני לתאר לכם את ההישגים של הקורס השנה.

תגובות התלמידים

התגובה של כל התלמידים לקורס היתה חיובית ונלהבת מאוד. בימים האחרונים של הקורס התלמידים חזרו ואמרו שהם ממש לא רוצים לחזור הביתה, לא רוצים שהקורס יסתיים, לא רוצים להפסיק ללמוד. כולם גם הרגישו שרמת הסינית השתפרה מאוד, בייחוד בהיבט של דיבור ושמיעה.

חוץ מהשיעורים בכיתה, היו להם המון הזדמנויות להיפגש עם המציאות הסינית שמחוץ לכיתה ולדבר עם סינים במצבים "לא מתוכננים". חלק מזה קשור גם בטיולי סוף השבוע שארגנו להם במהלך הקורס (שני טיולים גדולים, ועוד טיול קטן בתוך צ'אנגצ'ון), ובעיקר בשיעורים שבועיים של "סינית ברחוב": בכל שבוע הכנו פעילות הקשורה בהיבט מסוים של החיים בצ'אנגצ'ון (קניות, אוכל, בית מרחץ ועוד), ושלחנו את התלמידים החוצה לראיין אנשים, להתנסות בחוויות חדשות, ובעיקר להעז להשתמש במה שלמדו בכיתה ב"עולם האמיתי".

במהלך הקורס השתמשנו הרבה באתר מיוחד שהקמנו בשביל הקורס. לכל כיתה היה פורום משלה, אליו העלינו סיכומים והסברים של החומר שלמדו בשיעור. בנוסף לכך, קיימנו "שעת קבלה" כל יום, בה עזרנו לתלמידים עם ענייני דקדוק, מילים חדשות, תרגול של הטקסטים וכד'.

תגובות של אוניברסיטת ג'ילין

במהלך הקורס קיימנו קשר רציף עם המורים וגם נערכה פגישה אחת בהשתתפות כל המורים וראש בית הספר להוראת שפות. כל המורים אמרו שבהשוואה לכל המשלחות האחרות שמגיעות ללמוד כאן, המשלחת הישראלית היא הכי רצינית, ונשארת לתקופה הכי ארוכה. ההתרשמות שלהם היא שסטודנטים ממדינות אחרות מגיעים בשביל לנוח או לטייל, והסטודנטים הישראלים מגיעים בשביל ללמוד.

מבחינת הנוכחות בשיעור, ההשתתפות בהכתבות, הגשת שיעורי בית – 12 התלמידים שקיבלו מלגה אמנם היו דוגמא ובאמת לא החסירו דבר, אך כל התלמידים שבמשלחת הפגינו רצינות יוצאת דופן שממש הרשימה את המורים הסינים.

בהשוואה לשנים קודמות, רמת המבחנים עלתה מאוד, והמבחנים היו בהחלט קשים. בכל זאת, התלמידים הצליחו להשיג ציונים טובים מאוד, וחלקם אף ציונים ממש מעולים.

תכניות לעתיד

מצד הסטודנטים, חלקם כבר החלו לדבר על האפשרות של לימודי שפה ארוכים יותר בסין לאחר סיום התואר.

מצדה של אוניברסיטת ג'ילין, הרושם שהשארנו היה באמת מצוין, וראש בית הספר לשפות הזכירה מספר דברים שכדאי לציין:

(1)     המורים (הבאמת מצוינים) שהקצו לנו השנה יישארו המורים הקבועים של המשלחת הישראלית בכל שנה. כך הם יוכלו להכיר טוב יותר עם הזמן את הצרכים המיוחדים של התלמידים הישראלים ולהשתפר עם הזמן.

(2)     הצעה נוספת היתה לאפשר לתלמידים הטובים להתקדם באופן מהיר ואינטנסיבי על ידי פתיחת כיתה קטנה במיוחד. השנה היו שתי כיתות של תלמידים שסיימו את לימודי שנה ב', ואחת מהן הוגדרה כ"כיתה מהירה". בכיתה הזו באמת למדו בקצב מהיר יותר וסיימו חומר רב יותר. ראש בית הספר התלהבה מאוד מהעניין ומהאפשרות של הקמת כיתה קטנה במיוחד ויצירת קבוצה קטנה ואיכותית של תלמידים שיתקדמו מהר.

(3)     עניין חשוב נוסף הוא נכונות רבה מצד האוניברסיטה לתת לתלמידים ישראלים שמסיימים את התואר הראשון בשנה הקרובה מלגה לשנה של לימודי סינית באוניברסיטת ג'ילין. אלו בהחלט חדשות טובות ומשמחות.

נקודה אחרונה שחשוב לציין היא שההצלחה של הקורס היא גם בזכות ההשקעה הגדולה של גדי שבלטה מאוד. גדי כתב את כל הסיכומים שהעלינו לאתר, ובפועל היה זה שהיה אחראי לשעת הקבלה. הוא השקיע הרבה זמן גם בארגון של טיולי סוף השבוע והפעילויות במהלך השבוע, ומעבר לכל זה – סיפק תמיכה ועזרה כל הזמן, וגם במצבים מעט "קיצוניים" (כמו המקרה של בית החולים בשבוע הראשון של הקורס).

גם המורים וגם התלמידים ראו והעריכו את העבודה והאנרגיה הרבה שהוא השקיע בדברים, וגם אני חייבת לומר שזו היתה אחת הסיבות החשובות להצלחה הגדולה של הקורס ולעובדה שהוא עבר באופן חלק מאוד בהשוואה לשנים קודמות.

לסיום, אני רוצה לאחל לכולם שנה טובה ומתוקה!

לין