check
קמפוס אדמונד י' ספרא הוסמך ל-"קמפוס ירוק" על ידי המשרד להגנת הסביבה | החוג למדעי הסביבה

קמפוס אדמונד י' ספרא הוסמך ל-"קמפוס ירוק" על ידי המשרד להגנת הסביבה

13 ינואר, 2015
קמפוס אדמונד י' ספרא הוסמך ל-"קמפוס ירוק" על ידי המשרד להגנת הסביבה

לאחר בדיקה מקיפה וביקור ועדה מיוחדת, הוסמך קמפוס אדמונד י' ספרא של האוניברסיטה העברית בירושלים כ-"קמפוס ירוק" על ידי המשרד להגנת הסביבה.

קמפוס אדמונד י' ספרא עמד בדרישות השונות שהעמידה הועדה וביניהן: הקמת "מועצה ירוקה" הכוללת אנשי סגל וסטודנטים המתכנסים באופן סדיר ומעלים לסדר היום את הנושאים הסביבתיים בכל הקמפוסים של האוניברסיטה העברית, מגוון גדול של קורסים העוסקים בנושאי סביבה, פעילות קהילתית ענפה, שימוש מושכל במשאבים ופעולות רבות שנעשו לחיסכון והתייעלות בתחומים שונים. במשרד להגנת הסביבה סיפרו כי "הקמפוס מהווה פינה ייחודית ויוצאת דופן בירושלים, ומתאפיין במרחבים טבעיים לצד שדרות וגנים המהווים חלון ראווה לנעשה בתחומים הסביבתיים".

פרופ' נדב כץ ממכון רקח לפיסיקה באוניברסיטה העברית, מוביל המהלך: "אנחנו שמחים שיש הכרה רשמית בתהליכים שהחלו לפני שנים רבות. האוניברסיטה משקיעה הרבה בנושאים הירוקים כגון התקנת מערך השקיה מודרני, הפעלה ושדרוג של מערך המיחזור, תשתיות בנייה ירוקה בכל פרויקט חדש, שדרוג מערך הרכיבה באופניים בקמפוס ועוד. תהליך זה הוא חלק מתהליך עולמי, תקן, שאנחנו מאמינים שבעתיד יהיה מחייב".